KOZÍ KOLOSTRUM: co byste o něm měli vědět?
Ne nadarmo se říká „mlsný jako koza“. Její strava je totiž velmi rozmanitá. Neživí se jen pastvou, ale i okusováním křovin a dřevin. Koza přitom aktivně vyhledává na šest desítek různých druhů bylin a dalších rostlin. Díky mlsnému jazýčku je mlezivo kozy jedním z nejunikátnějších prvních mlék na světě. Je plné desítek jedinečných a účinných látek. I proto patří kozy k nejzdravějším zvířatům vůbec. Na rozdíl od krav jsou kozy většinou stále chovány přirozeným způsobem – na pastvě. Zdravá a spokojená zvířata, která žijí přirozeně, vylučují první mléko bohatší na účinné látky.
Kde kolostrum odebíráme a mixujeme?
Kozí kolostrum odebíráme z několika farem v České republice a na Slovensku, má tedy mnohem silnější účinky, jelikož se kozy pasou na různých místech, konzumují různé byliny, a mají tedy i jiné imunitní vlastnosti. Odkud pochází vaše balení kolostra, můžete zjistit u nás na webu. Stačí v patičce najet na MAPU FAREM, zadat číslo šarže a objeví se vám, z jakých farem vaše kolostrum pochází, a vy se tam můžete třeba zajet podívat.
Jak kolostrum zpracováváme?
Jako jediní na trhu používáme na zpracování kolostra lyofilizaci – všechny jeho aktivní látky jsou tedy zachovány v nezměněné podobě.
V čem je naše kolostrum specifické?
Věříme v sílu přírody. Proto nadojené mlezivo nepasterujeme, neodtučňujeme, neodstraňujeme ani do něj nepřidáváme žádné složky.