Dýňové noky
Ingredience:
- 1 balení noků
- ¼ dýně
- 1 menší cibule
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce medu
- 1 smetana na vaření
- 0,5 zeleninového vývaru
- sůl
Postup:
Noky uvaříme v osolené vodě al dente. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, aby zesklovatěla. Pak přidáme na kostičky nakrájenou dýni a orestujeme. Poté vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Necháme téměř vyvařit. Poté rozmixujeme dohladka, zalijeme smetanou a necháme projít varem. Dochutíme troškou medu a citronové šťávy a osolíme. Podáváme s uvařenými noky.
Tip: K nokům můžeme přidat na kostičky nakrájenou a opraženou šunku, prosciutto nebo kuřecí maso.