29 března, 2024

Jak si upéct dokonalého velikonočního beránka

Velikonoce už jsou tady, a tak pro vás máme vyzkoušený recept na dokonalého velikonočního beránka.
lucie jun
Lucie Jůn

Tento jednoduchý a námi vyzkoušený recept hravě zvládne každý. Pochutná si na něm celá rodina a do pečení můžete zapojit i malé kuchaře. Pusťte se do toho!

Z ingrediencí budete potřebovat:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g krupicového cukru (stačí i 200 g, pokud chcete méně sladkého)
  • 250 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • Máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
  • Špetka soli

Postup:

  1. Rozklepněte vajíčka a dejte zvlášť bílky a žloutky.
  2. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
  3. Žloutky smíchejte s cukrem a šlehejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Pak opatrně přidávejte změklé máslo. Jakmile se vám udělá jemná hmota, přidávejte po částech tvaroh a mouku, ve které jste rozmíchali prášek do pečiva.
  5. Nakonec opatrně vmíchejte sníh.
  6. Těsto nalijte do formy a pečte ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut nebo zkoušejte špejlí. Těsto se nesmí ani lepit, ani na špejli nesmí zůstat drobky.
  7. Pokud chcete těsto vylepšit, můžete do něj přidat hrozinky, kousky čokolády nebo nasekané oříšky.

Extra tip:

Z tohoto těsta upečete jak beránka, tak skvělou bábovku nebo výborné muffiny.

Přejeme dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}